{{{{{{{ هاااااااااااااااااااااى }}}}}}}
انا مشترك جديد فى المدونة الجمدة دى
~: انا اسمى { حسن حجاج }
~: طالب فى { المعهد العالى للسياحة والفنادق الاسكندرية \ السيوف } تخصص ادارة فنادق فى سنة ربعة
ومن هواياتى الطبخ والسيارات وانشاء الله حيكون كتابتى عن هذة المواضيع
ويارب موضوعاتى تكون هادفة وتعجبكم .
ملحوظة : شكر خاص لكل من ساهم فى انشاء المدونةالجامده دي .
$: اول موضوعاتى حتكون عن مشكلة بتواجة الناس كل يوم وهى مشكة حناكل اية النهاردة وعلشان كدة حتكلم عن شوية اكلات سهلة وبسيطة من خلال كتاباتى فى المدونة .
انا مشترك جديد فى المدونة الجمدة دى
~: انا اسمى { حسن حجاج }
~: طالب فى { المعهد العالى للسياحة والفنادق الاسكندرية \ السيوف } تخصص ادارة فنادق فى سنة ربعة
ومن هواياتى الطبخ والسيارات وانشاء الله حيكون كتابتى عن هذة المواضيع
ويارب موضوعاتى تكون هادفة وتعجبكم .
ملحوظة : شكر خاص لكل من ساهم فى انشاء المدونةالجامده دي .
$: اول موضوعاتى حتكون عن مشكلة بتواجة الناس كل يوم وهى مشكة حناكل اية النهاردة وعلشان كدة حتكلم عن شوية اكلات سهلة وبسيطة من خلال كتاباتى فى المدونة .
- انا حتكلم عن حاجة سهلة جدااااااا وهى { البيتزا } كل الناس بيحبو البيتزا ولاكن كتير جدااااااااااا من الناس بيشتروها من المحلات وميعرفوش يعملوها فى البيت رغم ان تكلفة عملها فى البيت ارخص من الجاهز بكتير وكمان ممكن نضيف اى حاجة احنا عايزنها او نشيل اى حاجة وكمان نوفر .
اولا : العجينالخامات :
250جم دقيق - 1/2ملعقة صغيرة خميرة - 1/2ملعقة ملح - 175مل ماء فاتر - ملعقة كبيرة زيت
خطوات العمل :
- انخل الدقيق و اضف الخميرة والملح .
- احفر فى وسط الدقيق حفرة و صب الماء و الزيت.
- حرك الدقيق برؤوس اصابعك وافركة حتى تصبح لديك عجينة ملساء.
- ادهن سلطانية كبيرة بقليل من الزيت وضع العجينة فيها مدة ساعة حتى تخمر.
- اقلب العجين وادعكها لمدة 3 دقائق قبل الاستعمال ثم افردها حسب الطلب .
ملحوظة : نسب المكونات تكفى لعمل بيتزاية وحدة وبزالك نضاعف النسب حسب الكميات المطلوبة والالتزام بالنسب هام
جدا علشان تتطلع تمام ممكن نضيف حجات حسب الرغبة زى شمر او حبة البركة حجات بتتدى طعم جامد .
الخامات :
5فصوص ثوم مهروس - زيت - صلصة طماطم - ملح - فلفل
خطوات العمل :
- سخن الزيت فى المقلاة ثم اضف الثوم المهروس على نار هدية الى ان يحمر قليلا .
- اضف صلصة الطماطم و القليل من الماء والملح والفلفل واتركة ليغلى حتى النضج .
{دى اهم ومكونات البتزا وبعد كدة مش حنختلف على الحشو }
{{{ بيتزا مارجريتا }}}
الخامات :
عجينة البيتزا - صلصة الطماطم - زيتون - جبن موتزاريلا - طماطم حلقات - فلفل اخضر حلقات
الخامات :
عجينة البيتزا - صلصة الطماطم - زيتون - جبن موتزاريلا - طماطم حلقات - فلفل اخضر حلقات
خطوات العمل :
- ادهن قالب البيتزا بقليل من الزيت وتفرد عجين البيتزا .
- ضع صلصة الطماطم وتفرد بحيث لا تلمس حواف القالب .
- ضع الجبن الموزاريلا المبشورة وتفرد .
- تزين البيتزا بحلقات الطماطم والفلفل الاخضر والزيتون .
- تسوى البيتزا فى الفرن على درجة حرارة عالية حتى النضوج .
ملحوظة : دى الطريقة المعروفة للبيتزا المرجريتا بس ممكن نضيف حجات تنية حسب الرغبة مثل جبن رومى
اوجبن ركفورحسب الطلب .
اوجبن ركفورحسب الطلب .
{{{{ وبل الهنا والشفا }}}}
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق